Wednesday, January 28, 2009

Congratulations Valar & Sethesh



This entry was ‘agak basi’ because she actually married on October last year. But this is my first time attended the Indian wedding.

Valar was my officemate in BCM Consulting (The Benggali’s Office). Hahaaaa….die pon senasib ngan aku wokey….but I think die lagi terok lah kena ngan Benggali nih.

She is nice friend and helpful lah. Mmg full of patience lah die nih. Everytime kena marah ngan singh die nyer dialog “sorry sir, ok sir” but at last mesti nangis punyer. She is polite, honest and responsible. And she can speak Malay fluently compare to Tamil…boleh ker camtuh. Sampai satu hari tuh itu Singh marah kat dier because she speaks Malay in the office. Singh tu mmg marah lah if we speak malay in his office. He said “how can you teach your kids if you yourself don’t speak English? (He’s right lah kan…but lidah tuh mmg terbelit belit bile cakap English..dah selesa berbahasa melayu..bahasa ibunda lah katakan..psssstttt..aku tau sbb die soh cakap English sbb die tak paham malay sgt…wkaakakakakkaka). The Singh said “Valar, you’re Indian, I understand if Mimie and Lina speaks Malay because they are both Malay but why you speak Malay also? You must speak English!” boleh ker camtu? Tp Valar ni mmg selesa berbahasa Melayu. Word yg aku dah lama tak dgr pon die boleh dengarkan balik kat aku…’jam randik’ ….hahahahhah mase tuh mmg aku tergelak besar sbb jam randik tu yg aku ingat mase zaman sekolah jek….stop watch tu jam randik lah….ehehehhehe. Anyway….Valar nih mmg betul betul mengingatkan aku kepada Kasturi….another Indian’s friend. (Still waiting for her getting married…..don’t know when….hahahahahah).

I went to her wedding with my family lah and Lina at Dewan MPPJ, Petaling Jaya. Mmg happening…..full of colors and musics. As you know lah diorang nyer pakaian nih kan mesti kaler kaler and kelip kelip….mmmgg blink blink mateku. Food dier aku boleh makan pasal Valar kater die mmg amek catering kat org melayu…lauk lebih kurang cam malay’s wedding gak..beriani. Sedap makanan dier. No difference. Family die pon layan kitorang bagus…die tau kitorang ni macam terpinga pinga…die guide lah kitorang nih……

To Valar & Sitesh,

"I wish for you many beautiful babies.

I wish for you ever stronger collaborations, team work
and partnerships.

I wish for you long conversations - and short fights - which
inexorably and successfully move the whole mass forward.

I wish for you that you always laugh at each other’s jokes and
understand each other’s prose.

I wish for you good health in each other’s arms.

I wish for you fidelity – especially in trying times. It’s the crucial
link that holds it all together.

I wish for you romantic marriage vacations – time away for just
the two of you.

And I wish for you, finally, the full joy of reaching the end together"


2 comments:

Kasih Aleeya said...

hahaha..mimie...congrats utk Valar!... weih..aku tau ko suker kan kalo hindustan2 nie...pakai2 sari nie!!! joget2 sumer ko terror kan..uhahahahahaha..mmg lawak! aper lagi.. dah ada pluang attend wedding mcm nie..brabis arr..tp gambo ko sket sgt..x puas aku nak tgk!!

happy2gether said...

Congrats Valar...akhirnya korang dah telepas dari cengkaman bos yg temper tuh...sukati lah nak ckp b.melayu ke aper kan...aku pon nama jek cikgu BI tapi aku lebih suka guna bahasa ibunda, dah mother-tongue kiter mmg bahasa melayu nak wat camne dak?ehhehe

Blog Widget by LinkWithin