Thursday, February 12, 2009

Akibat mulut, mulut binasa ke?........

ha camni lah ruper dier sebijik....bygkan kat benda tuh kat mulut aku dan bengkak....

Felt really bad...I thought.....it was pimple then i popped it out......ouch! owuuuuuuuu! really hurts...and it's swelling.....nasib baik boleh makan lagi tapi takleh bukak mulut besar lah......rase nak demam pon ader.....when i see the doctor, he said aku nyer mulut nih bisul (boil) dan kerana aku gatal tangan pegi picit itu 'boil' so dah kena infection lah.......tgn ni mmg kategori merenyam kan..tak leh nengok kutil ker, pimple ker or anything lah on my face gerenti picit nyer lah. so oleh kerana boil tu dah pecah kan and dah ade infection plak kan...terpaksalah ade special care pulak...sakit gilos.. Last night, biler aku nak tdo spt biasa si Deen nih menyondol nyondol kat aku, tetiba 'Dup!' Adoi........sakit giler tau...aku rase sepanjang pipi sebelah kanan, termasuk lubang telinga, lubang tekak semua terasa biser sehingga mengeluarkan airmata dan nangis.....apa lagi terjerit jerit lah memanggil suami yg tercinta to rescue...ni no ni no ni no ni no ni no....kamarul gi amek towel panas and tekapkan kat mulut aku.....lega ckit..... Tapi pagi nih biler aku bgn tido, setepek darah kat tepi mulut aku nih....takot aku nengok, dan berdenyut sakit tau. Sepanjang hidup aku tak pernah ada ketumbuhan kat mulut cam nih. Tp weekend aritu mmg lah aku ade bertikam lidah ngan kamarul nih...hehehehhe

Mama: Pa, sakit lah, tepi mulut nih...sakit giler berdenyut lah nak bukak mulut pon tak leh nih....
Papa: Papa tau mmg sakit, mmg doktor kater bisul ker?

Mama: Ha ah doktor kater category bisul lah sbb mama dah pecahkan so jadi camni.....

Papa: Ada apa apa ker papa boleh tolong (part ni mmg aku suker die mmg helpful and caring)

Mama: Mama pon tak tau nak soh tolong camner.....
Papa: Itulah, papa rase cuba tuamkan ngan ais...

Mama: Hish boleh ker kang lebam pulak sbb darah beku..
Papa: kiter cuba.......
Mama: tak nak lah kalau kat tempat lain tak per tak nampak, ini kat muker. Tp papa rase kenapa jadi camnih...

Papa: Papa pon tak tau, tp ini semua keje Tuhan....

Mama: Huh? keje Tuhan? Nape cakap camtuh? (ha ni mestik nak kaitkan pasal incident weekend arituh) papa nak cakap mama kecikkan hati papa? (huh...die tak kira aku nyer kecik hati....)

Papa: Tak papa tak cakap pasal tu pon, tp ini semua keje Tuhan (pastu die jeling kat aku sambil nak tersenyum)

Mama: Papa nih.....hish....org betul betul die memain plak (hish takkan sekejap sgt balasan Tuhan nih....on the spot tuh...tp betul ker?)
Papa: (ha takot lah tuh)............
Mama: (Malas nak layan)...................

2 comments:

Kasih Aleeya said...

alahai mie..sian ko..naper x letak gambo sebenar...hahahha... tak per... nanti baik ler tu ada ubat sumer kan... auwww papa kam nieeee... sgt caring and loving okeh!!!!! hahahahah..take care mie..get well soooonggggg..hahaha..

Mimie Ishak said...

camner nak amek mase aku nak snap pagi nih tetiba...blank...bateri abis..so oleh kerana aku nih dah tak tahan nak meluahkan perasaan so letak jek lah......

Blog Widget by LinkWithin