Thursday, February 05, 2009

HARI INI DALAM SEJARAH.......

(alamak aku nak citer ker tak nak ek.....ah citer aje lah....)

Hari ni seperti biasa aku bangun gi keje....tp aku rase arini cam terlambat ckit lah kan...aku kena pastikan aku sampai sblm kul 9 kat opis...so buat keje pon mmg cam lipas kudong lah kan. Tp arini lain sikit jadual aku selalu kamarul akan anto bebudak ni dulu kat babysitter then baru anto aku kan...tp arini terbalik lah pulak, kamarul anto aku dulu. Pastu yg pelik lagi satu, selalu kamarul yg drive aku dok berangan kat sebelah tp kali ni berbeza.....Aku drive and kamarul dok sebelah ngan Deen...Zahraa? ooo die kat belakang sambong tdo......

bile dah dekat nak sampai opis aku pon raba lah kat belakang sit kan nak amek kasut....so aku capai teros pakai lah kasut tuh.... bile dah sampai kat office lobby tuh aku ngan confident jek naik atas...tp sorang budak laki ni dok nengok aku ... tp aku pedulikan...aku terus masuk lift tekan button no. 12.

Sampai jek kat workstation aku...aku terasa spt ingin membuang air kecil yg tersangat sangat...so letak hbag dalam laci teros gi toilet.....bile kat toilet nak pasang button seluar mestilah pandang bawah kan....amek ko.....kakakakakkakakakakak AKU PAKAI KASUT SEBELAH HITAM SEBELAH LAGI GOLD.......kakakwkkwkwkwkakkktiththththihtihthtl.....(sukati aku lah nak gelak camner kan) mmg malu giler okay...patutlah that guy tu nengok aku semacam...mmg pelik pon pakaian aku arini...wakakakakakkakakakak (tak abis gelak lagi nih)...dah ler bebudak nih tak sampai lagi...dgn saper aku nak mintak tolong...so adelah one guy nih aku mintak tolong pinjamkan selipar semayang dier.....(sempat lagi die kater selipar dier funny ckit...warna coklat ..dan nanti aku pakai besar)....apa lagi aku teros tipon kamarul so patah balik anto kasut aku... Statement dier " ha nasib baik saya tak der job buatnyer kalau saya ade job arini...pakai lah kasut tuh sampai balik" ............. itulah hari ini dalam sejarah.

Selalu aku gelakkan Ayue pakai kasut sebelah lain....kali nih aku sendiri yg kena...tu lah org kater tak elok gelakkan kan org.....kan sekarang sendiri dah kena.........

4 comments:

Kasih Aleeya said...

hahahahah...dtg ler selenga ko kan... tp kalo time dulu2 mesti ko x kisah kan pakai seblah lain sblh lain..ko kan jenis kewl..kuakakka.. mimie tetap mimie..hihihihi.... tp mmg sejarah okeh... nsb abg kam baek ati anto kasut sblah!!!

bibie said...

Mimie,
lucu bah kitak tok. hee..hee..hee.. nasib mek org tengah Safety Tool-Box tok, mun sik confirm dah kamek tetak kuat bah. =)

Mimie Ishak said...

itulah.....mmmg lucu and my collegue ni pon gelak sampai keluar air mata die okay...mujur dier tak bersalin...

Miss Moon said...

mimie meh aku nak gelakkan nko jugers ha ha ha

tak per mimie fesyen baru nama nya akakkakaka

Blog Widget by LinkWithin